Afblegningspulver

Har du helt mørkt hår, men ønsker en lysere farve? Måske har du allerede blond hår, men synes det mangler noget helt specielt? Eller har du lyst til at eksperimentere med alle regnbuens farver? Uanset dit ønske er det første skridt at lysne håret, hvilket du nemt kan gøre med afblegningspulver.

Antal ( 1-20 / 34 )

Stigende orden
Side
pr. side

Den forvandlende effekt af afblegningspulver

Når det kommer til hårpleje og -styling, er der få produkter, som har så stor og forvandlende effekt som afblegningspulver. I flere årtier er afblegningspulver blevet brugt til at eksperimentere med hårfarver og give mulighed for at opnå iøjnefaldende, vibrante og dristige nuancer, som drager opmærksomhed og udtrykker individualitet. Fra diskrete highlights til fulde transformationer er afblegningspulver et alsidigt produkt til håret.

Afblegningspulver – også kendt som lysningspulver – er et kraftfuldt, kemisk middel, der fjerner naturlige og eksisterende pigmenter i håret, så dit hår forvandles til et blankt lærred, som du kan dække med nye farver. Typisk indeholder afblegningspulver den aktive ingrediens hydrogenperoxid, der nedbryder hårets melanin-molekyler og lysner det.

Sådan afbleger du håret med afblegningspulver

At afblege håret er både en videnskab og en kunst. For at opnå de bedste resultater, behøver du en forsigtig balance af teknik, præcision og tålmodighed. Inden du går i gang, er det en god idé at opdele håret i flere sektioner, da dette vil hjælpe dig med at fordele afblegningspulveret jævnt, og det er vigtigt, at håret er tørt og uvasket. Bland afblegningspulveret med en oxidant – ofte omtalt som beize – og sørg for at udregne, hvor meget afblegningspulver du skal bruge til dit hår og dit ønskede resultat. Skal du eksempelvis lysne håret 2-3 nuancer, behøver du blot en mild blanding med 6 % beize, hvorimod en beize på 12 % kan lysne dit hår op til 5-7 nuancer.

Efter du har blandet afblegningspulver med beize, kan du gå i gang med påførslen. Mange bruger sølvpapir, hårpensel og lignende teknikker til at påføre afblegningsmidlet. Din metode afhænger, hvilket resultat du ønsker at opnå – om end det er hele håret, balayage, ombré eller almindelige highlights eller babylights. Mens afblegningen får lov til at virke, er det vigtigt, at du holder godt øje med dit hår. Trækketiden vil altid afhænge af dit hårs naturlige farve, tekstur og styrken af afblegningspulveret. Husk at skylle håret grundigt og efterpleje det.