Oxidant

Når vi dykker ned i verdenen af hårfarvning, støder vi på et af de mest essentielle elementer: oxidanter, også kendt som beize. Det er en hydrogenperoxid blanding, der spiller en vigtig rolle, når du skal lysne håret. Uanset om du er en professionel frisør eller en rutineret hjemmefarver, kommer du helt sikkert til at have brug for en oxidant.

Antal ( 1-20 / 71 )

Stigende orden
Side
pr. side

Hvad bruger man oxidanter til?

Oxidanter eller beize giver både professionelle frisører såvel som hjemmefarvere mulighed for at eksperimentere med forskellige hårfarver og -stile. Uanset om du drømmer om at gå fra mørkebrune til platinblonde lokker eller tilføje diskrete detaljer, er beize den afgørende ingrediens, som gør det muligt.

Når du skal farve håret, kræver hårfarver typisk en oxidant for at aktivere farvepigmenterne, og disse skal blandes sammen for synlige resultater. Uden en beize vil pigmenterne ikke have den nødvendige kemiske kraft til at ændre hårfarven, og derudover sørger oxidanter for at forsegle farven i håret, så du får en mere langvarig farve.

Hvad er en oxidant til hårfarvning?

En oxidant er som nævnt tidligere en kemisk blanding, der indeholder hydrogenperoxid og andre aktive ingredienser. Det er denne blanding, som trænger ind i hvert hårstrå for at fjerne de eksisterende farvepigmenter, så dit hår forvandles til et blankt kanvas, du kan farve igen med en ny hårfarve. Oxidanter er derfor afgørende for at opnå den ønskede hårfarve, og den kan variere i styrke afhængigt af, hvor drastisk farveændringen skal være.

Der findes flere forskellige slags oxidanter, der går fra 1,9 % til 12 % styrke – og det er denne skala, der angiver, hvor mange farvetoner du kan forvente, at den løfter. Jo højere koncentrationen er, jo lysere bliver dit hår. Du kan eksempelvis dække 100 % af alle grå hår og lysne dit hår 6-8 toner med en kraftfuld oxidant. Dog anbefales det kun, at man lysner 2-3 toner for at undgå at ødelægge håret. Når du lysner håret er det nemlig en ret skadelig proces, og derfor er det meget vigtigt, at du følger brugsanvisningen til punkt og prikke.