Leave-in

En leave-in conditioner er en balsam, som er specielt lavet til at blive i håret i stedet for at blive skyllet ud. De fleste kender leave-in conditioners som et vigtigt produkt i hårplejerutinen for krøllet, bølget, kruset eller tørt hår, men uanset hårtype kan alle opleve fordelene ved at give håret et fugtighedsboost.

Se vores udvalg af leave-in conditioners her.

Antal ( 1-20 / 52 )

Stigende orden
Side
pr. side

Få skønt og blødt hår med en leave-in conditioner

En leave-in-balsam er lavet til at fugte håret uden at fedte eller tynge det ned. Da balsamen ikke behøver at blive skyllet ud som en almindelig balsam, nærer og styrker den håret, så det kan blive sundt, smukt og glat.

Leave-in conditioners er oftest formuleret med fugtgivende ingredienser såsom olier, humectants og proteiner, der hjælper håret med at forblive fugtigt. Når du smører eller sprøjter en leave-in-balsam i håret, skaber den et beskyttende og fugtgivende lag. Derfor er den især velegnet til krøllet og tørt hår, som har en tendens til at blive meget kruset, da hårstrukturen gør det svært for de naturlige olier fra hårbunden at fugte hele håret. Men en leave-in conditioner bør bruges til alle hårtyper, da den også har andre plejende fordele.

For at øge effekten af en leave-in conditioner bør den være en fast del af din hårplejerutine. Brug den inden føntørring eller styling, hvor du fordeler den i spidserne i stedet for ved hårbunden. Du kan også snildt bruge den inden du går i seng, så balsamen kan virke natten over.

Skal jeg vælge en leave-in conditioner spray eller creme?

Det kommer meget an på din hårtype og hårtekstur. En leave-in conditioner spray er mere velegnet til fint eller tyndt hår, da den tilfører fugt uden at tynge eller fedte håret. Hvis du har meget tykt hår, anbefaler vi en leave-in conditioner creme eller gel, da den har mulighed for at trænge ind i tykkere hårstrå. Det er også muligt at bruge en creme som hårkur uanset hårtype, hvis du har brug for et intenst fugtighedsboost.

Udover at fugtiggøre håret med blødgørende midler, så trænger en leave-in-balsam ind i hårstrået og reparerer det indefra, hvis dit hår er meget tørt. Bruger du den regelmæssigt, vil du helt sikkert både se og føle en forskel. Hvis du døjer med uglet hår, der er fyldt med knuder, er en leave-in conditioner spray perfekt, da den hjælper med at filtre håret ud, så det bliver nemmere at rede. Du kan med fordel sprøjte en leave-in conditioner i mens håret er vådt, hvorefter du reder det og dermed undgå at skade håret yderligere. Har dine krøller brug for en genopfriskning, er en gel bedre til at holde og kontrollere håret.

Hvordan bruger jeg en leave-in conditioner?

Det er en forholdsvis nem proces at bruge en leave-in conditioner. Du skal bruge den efter du har vasket dit hår med shampoo og en almindelig balsam. Håret skal være håndklædetørt, da leave-in-balsamen vil glide af, hvis håret er for vådt. Hvis du bruger en leave-in-gel eller -creme, starter du med en lille klat og fordeler den i håret. Du kan altid føje mere, hvis du har brug for en større mængde . Sørg for at fokusere anvendelsen af din conditioner på spidserne, da de har brug for ekstra fugt. Hvis du bruger for meget leave-in-balsam ved hårrøderne, kan håret blive fedtet. Er det en leave-conditioner spray, du har, så sprøjter du indtil håret er dækket. Red håret med en almindelig hårbørste eller en detangle hårbørste, så produktet bliver lige fordelt. Herefter kan du føntørre og style dit hår, som du har lyst til. Du kan altid bruge en leave-in conditioner i løbet af dagen, hvis du føler dit hår har brug for det eller til at opfriske krøllerne.