Varmebeskyttelse til håret

Et varmebeskyttende produkt er et vigtigt trin i din hårplejerutine, hvis du ønsker sundt og smukt hår. Når du bruger et hårprodukt, som er specielt udviklet til at beskytte håret mod varme, dannes der et beskyttende lag ovenpå hårstråene. Det gør det muligt for dig at bruge et varmt stylingværktøj som en føntørrer eller et glatte- eller krøllejern, uden at du behøver bekymre dig om at beskadige håret.

Se vores udvalg af varmebeskyttende hårprodukter her.

14 Antal

Stigende orden
pr. side

Som en solcreme til håret

Er du typen, der ikke altid har tid til at lade håret lufttørre, efter du har vasket det? Eller måske vil du sætte håret i en smuk frisure tidligt om morgenen, så du er klar til resten af dagen? Varmepåvirkende hårredskaber som en føntørrer, et glattejern eller et krøllejern er lavet til lige netop den opgave. Men der er dog én problematik forbundet med brug af disse redskaber – varmen, som skader håret ved gentagen brug.

Ligesom du bruger en solcreme til at beskytte din hud mod solens stråler, bør du også bruge varmebeskyttelse til håret, når du bruger varmepåvirkende stylingværktøjer for at undgå minimere varmeskader. Et varmebeskyttende hårprodukt indeholder som regel en kombination af forskellige ingredienser som silikone, keratin, arganolie eller lignende olier, der danner et beskyttende lag ovenpå håret. Disse ingredienser vil også hjælpe mod fugttab og tilføje en ekstraordinær glans til håret, så det ser sundt og velplejet ud.

For at få endnu mere ud af din varmebeskyttende spray, creme eller gel bør du også vaske dit hår med en shampoo og balsam, som også er specielt udviklet til at beskytte og styrke håret. Hvis du døjer med meget tørt hår, kan du anvende en hårkur en-to gange om ugen, for at give dit hår et ekstra fugtighedsboost, som efterlader det glansfuldt, silkeblødt og gør det nemmere at style.

Hvorfor bør jeg bruge varmebeskyttelse til håret?

Når du behandler dit hår med hårredskaber som bruger varme, vil hårstråene langsomt blive slidt. Det sker, eftersom varmen skader hårets overflade og dets keratinlag. Det kan føre til spaltet, kruset og udtørret hår, og i værste tilfælde nedbryder den høje varme de naturlige proteiner, som findes i håret. Det kan efterlade dit hår svagt og tørt, som gør det endnu mindre modstandsdygtigt ved brug af varmestyling. Hvad end du kun hårtørrer dit hår 2-3 gange om ugen eller bruger krølle- og glattejern dagligt, så er en høj temperatur dårligt for håret.

Med et varmebeskyttende produkt kan du dog nemt beskytte dit hår mod den høje varme, samtidig med at du får et blødgørende middel, som får dit hår til at se sundt og glansfuldt ud. Ved brug af en varmebeskyttende spray, creme eller gel modvirker du kruset hår, da den mindsker slitage som spaltede spidser og knækkede hårstrå.

Sådan bruger du en varmebeskyttende spray

Hvis du ønsker at inkorporere varmebeskyttelse i hårplejen, skal du komme det i håret, inden du føntørrer det, hvor håret er fugtigt eller håndklædetørt. Skal du glatte eller krølle håret bagefter, kan du med fordel bruge produktet igen for at maksimere effekten og sørge for ekstra beskyttelse. Bruger du en creme eller gel, skal den fordeles jævnt i hele håret, og bruger du en spray, skal du sprøjte det i håret, indtil det er dækket med den varmebeskyttende spray. Hvis du har meget tykt hår, skal du være ekstra opmærksom på at nå hele håret.

Efter du har kommet varmebeskyttelse i håret, kan du benytte glatte- og krøllejern eller en hårtørrer uden at bekymre dig om at gøre markant skade på håret. Når du anvender varmeredskaber til håret, er det dog uanset altid en god idé at være opmærksom på temperaturindstillingen. Har du tyndt og fint hår, behøver du blot at bruge en lav temperatur for at få en effekt, mens tykt og fyldigt hår ofte vil have behov for en højere temperatur. Hvis du ønsker flot og sundt hår, er det allerbedste at lade håret lufttørre, når du har tid til det – du kan også krølle det ved hjælp af redskaber til håret, som ikke bruger varme.