Hårvoks

Hårvoks – også blot kendt som “voks” – er et tykt hårstylingsprodukt, som bruges til at sætte en frisure og give håret hold. Hårvoks udtørrer ikke og forbliver derfor formbar selv længe efter påføring i håret. Hårvoks kan bruges både til langt, kort, glat og krøllet hår.

Antal ( 1-20 / 103 )

Stigende orden
Side
pr. side

Fordele ved at bruge hårvoks

Hårvoks indeholder altid en eller anden form for voks. Det kan være naturligt voks såsom bivoks eller kaolin. Det kan også være voks, som er fremstillet kunstigt, for eksempel hvor det er baseret på silikone.

Hårvoks er generelt tykkere i konsistensen end for eksempel hårlak og hårgelé. Det er også mere klistret og tørrer ikke ud i håret, hvilket gør, at du kan blive ved med at rette på frisuren uden at miste hold. Hårvoks er et meget udbredt hårstylingsmiddel, og det bruges af både mænd og kvinder samt til alle hårtyper og -længder. Vi har altså både hårvoks til kvinder og hårvoks til mænd. Desuden er hårvoks ofte billigt i forhold til andre stylingprodukter. Du får altså mere for pengene, hvis du bruger voks til dit hår.

Sådan bruger du hårvoks

Hårvoks er nemt at bruge. For det meste anbefaler vi at påføre voks i lettere fugtigt hår, men du kan også gøre det i helt tørt hår. Det, at håret har en anelse fugt, gør dog voksen lidt nemmere at fordele. Du tager en passende mængde på fingeren og gnider den godt rundt i håndfladerne for at varme den op. Derefter påføres den ved at “knuge” eller “kramme” voksen på håret frem for at gnide eller stryge.

Fordél voksen jævnt, så du undgår, at der er områder, hvor du ikke får noget voks og derved ikke noget hold. Og omvendt, at der bliver steder, hvor du har for meget voks, således at det kan finde på at klumpe. Du kan til sidst forme din frisure, som du ønsker den. For lidt ekstra volumen kan du massere voksen helt ned til hovedbunden, og du kan eventuelt tørre håret efter med en føntørrer.

Sådan fjernes hårvoks igen

Det er generelt let at fjerne hårvoks fra håret, når du ønsker det. Mange typer af hårvoks kan vaskes ud kun med vand eller ved brug af almindelig shampoo. Det gælder de vandopløselige vokser.

Har du brugt en voks, som ikke er vandopløselig, og som har meget kraftigt hold, kan det være en god ide at bruge en dybderensende shampoo i badet, så du er sikker på at få vasket al voksen ud –  også helt ned til hovedbunden.

Hårvoks til mænd – hvilken skal jeg vælge?

Det er en smagssag, hvilken hårvoks til mænd du skal bruge. Der findes utrolig mange forskellige typer og producenter på markedet, og det kan godt være en smule overvældende og tidskrævende at skulle prøve sig frem, indtil man finder en hårvoks til mænd, som fungerer for én, og som man bliver glad for. Derfor har vi lavet en guide til dig, som forhåbentligt kan hjælpe dig på rette vej, når du skal vælge hårvoks.

Hårvoks til kort hår

Kort hår er nok den længde, hvor voks gør sig allerbedst. Takket være det stærke hold, som voks giver, er det ideelt til at sætte frisuren i kort hår, som ellers godt kan være genstridigt og have lidt sin egen vilje.

Det er op til dig, hvilken type af hårvoks du vælger. Det kommer an på, hvilken frisure du er ude efter, og hvilket look du gerne vil tilføre dit hår. Hvis dit hår generelt er umedgørligt, anbefaler vi dog en hårvoks med så stærkt et hold som muligt. Det samme gælder, hvis du har brug for, at voksen holder hele dagen.

Hvis du gerne vil have et mat look, bør du vælge en voks, som giver dét – og omvendt, hvis du er mere til en smule shine og glans, så findes der også hårvokse, som gør dit hår mere skinnende. Hårvoks til mænd er ofte hårvoks til kort hår.

Hårvoks til mellemlangt hår

Har du mellemlangt hår, vil du højst sandsynligt ikke have brug for så meget hold. Du kan derfor med fordel vælge en hårvoks, som giver et naturligt, glansfuldt look, og som passer rigtig godt til et afslappet look.

Hårvoks til langt hår

Som udgangspunkt anbefaler vi ikke voks til langt, hængende hår. Her er det bedre med hårlak eller lignende, som vil bidrage til hårets naturlige fald og eventuelt fremhæve krøllerne. Hårvoks til langt hår kan dog bruges, hvis du har korte fimrehår – for eksempel i tindingerne – som skal holdes på plads.