Tonic

Ønsker du volumen, glans og tekstur? En hårtonic er et flydende stylingprodukt til håret, som tilføjes for at forbedre dit hår og din hårbund, så det bliver nemmere at klippe og sætte det. Det er også perfekt at bruge, inden du skal føntørre håret, da vandet også kan beskytte dit hår mod høj varme og krus.

17 Antal

Stigende orden
pr. side

Hvad er en hårtonic?

En tonic til håret er en flydende og ofte vandbaseret blanding, der er lavet til at styrke, pleje og forbedre dit hår. Typisk indeholder en hårtonic en blanding af aktive ingredienser, som varierer alt efter mærke og tonic-type, men ofte vil du se ingredienser som planteekstrakter, vitaminer, mineraler, æteriske olier og aminosyrer. Disse komponenter arbejder sammen for at fremme en sund hårvækst samt styrke og forbedre hårets overordnede tilstand.

Hvordan bruger jeg hårvand?

Afhængigt af hårvandets konsistens og formål kan den anvendes på flere forskellige måder. Hvis det er en hårtonic specifikt til at forbedre hårbunden, vil du skulle påføre den direkte, hvorefter du masserer blandingen let ind i huden for at stimulere hårsække og forbedre blodcirkulationen i hovedbunden. Er det derimod en leave-in-behandling, skal du oftest kun påføre lidt hårtonic i hårets længder og spidser, så det kan give ekstra fugt og pleje. De fleste hårvand er dog beregnet som en slags skyllemiddel, som du bruger efter du har vasket dit hår med shampoo og balsam.

Har du valgt en hårtonic, der kun er beregnet som et stylingprodukt i tørt hår, kan det være nødvendigt at bruge det sammen med nogle andre produkter, hvis du har meget tykt hår. Vi anbefaler fx en pomade eller saltvandsspray.

Sådan vælger du den rigtige hårtonic

Når du skal vælge et hårvand, er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i dine specifikke behov samt din hårtype. Nogle hårtonics er designet til at fremme hårvækst, mens andre fokuserer på at styrke eller sikre masser af volumen og glans. Derfor anbefaler vi altid, at du læser grundigt fordelene ved den valgte hårtonic, inden du klikker den hjem.