Tørshampoo

Er du kommet til at sove over dig på dagen, du skulle vaske hår? Eller måske ser dit hår bare lidt fedtet ud og har brug for en opfriskning? Lad en tørshampoo komme dig til undsætning. Med dens specielle kombination af ingredienser kan den nemlig hurtigt friske håret op og give det ekstra volumen, så det ser helt nyvasket ud. Du kan se vores udvalg af tørshampoo her på siden.

15 Antal

Stigende orden
pr. side

Tørshampoo: En forfriskende effekt til håret

Du kender måske alt til de morgener, hvor det eneste du har lyst til, er at udskyde alarmen for 5 minutters ekstra søvn. Men kan du tillade dig det, når du har aftalt med dig selv, at du skal stå op for at vaske håret, der trænger til det? Sagtens – hvis du altså har en tørshampoo stående blandt dine produkter til hårstyling. Den kan nemt redde din dag og gøre en dårlig hårdag god. Tørshampoo er nemlig et produkt, der er specielt udarbejdet til at optage overskydende olie og fedt fra håret, uden at du behøver vaske det. Det eneste, du skal, er at spraye tørshampoo i tørt hår for at opleve dens forfriskende effekt. Du skal blot huske, at tørshampoo er en nødløsning; derfor anbefaler vi ikke, at du bruger den i flere dage streg eller i stedet for regelmæssig hårvask.

Fordi tørshampooer også giver ekstra tekstur til håret, er det også velegnet til at bruge som et stylingprodukt, hvis du eksempelvis vil sætte håret op eller ønsker mere volumen. Den kan give både ekstra hold, så håret sidder godt, men kan også få det til at se lækkert og stort ud. Her på siden kan du finde tørshampoo fra anerkendte mærker som Schwarzkopf, Kevin Murphy og Maria Nila.

Hvilken slags tørshampoo skal jeg vælge?

I udgangspunktet kan du bruge de fleste tørshampooer, men der findes nogle udgaver, der er udviklet til hår med specielle behov. Har du meget fint hår, vil du måske have problemer med hår, der klasker. Du kan dog nemt give nyt liv til håret ved at bruge en tørshampoo, der giver ekstra fylde og volumen – både til de dage, hvor håret trænger til et friskt pust, men du kan også bruge den som et stylingprodukt. Hvis du døjer med tørt hår, der har tendens til at fedte i hårbunden, bør du vælge en let tørshampoo, så du ikke kommer til at tørre resten af håret. Har du derimod fedtet hår, er det en god idé at købe en ekstra tør tørshampoo, som du også kan bruge i hverdagen til at friske hårrødderne op. Hvis du vil undgå fedtet hår i løbet af dagen, kan du også altid købe en tørshampoo i rejsestørrelse til at have med i håndtasken.

Ud over tørshampooer til forskellige hårtyper kan du også finde dem til forskellige hårfarver. Du vil ofte lægge mærke til, at mange typer tørshampoo efterlader et hvidt lag på håret, hvilket skyldes at tørshampoo faktisk er et pulver, der sprayes. Derfor findes der udgaver, der er beregnet til mørkt hår, hvor pulveret er farvet mørkt, så det ikke kan ses.

Sådan bruger du en tørshampoo

Når du bruger tørshampoo, vil der være en brugsanvisning for anvendelse af den specifikke slags du har på selve sprayen, men der er alligevel nogle forholdsregler, der gælder generelt for de fleste typer tørshampoo. Husk altid at ryste flasken grundigt, inden du bruger den. Det er eksempelvis meget vigtigt, at du bruger sprayen omkring 25-30 cm fra hovedet, og at du løfter sektioner af dit hår, så tørshampooen rammer hovedbunden og hårrødderne. Hvis du bruger tørshampoo på selve håret og spidserne, vil håret se livløst ud hellere end forfrisket.

Det er også essentielt at huske, at en tørshampoo ikke er som en hårspray, hvor du sprayer indtil hele håret er dækket; det anbefales faktisk, at du kun sprayer lidt ad gangen. Efter du har dækket de mest fedtede områder, anbefaler vi at vente i et par minutter, inden du masserer tørshampooen godt ind i hovedbunden og derefter i hårene tættest på rødderne, så du kan undgå hvide pletter. Derefter kan du børste eller style håret som normalt.