Rundbørster

En rundbørste er kendetegnet ved at have børstehår eller stifter hele vejen rundt om børstehovedet, og den er særligt velegnet til styling i kombination med en føntørrer. Rundbørster kan være udført i forskellige materialer og størrelser, der alle har forskellige egenskaber. Se vores store udvalg af rundbørster her.

Antal ( 1-20 / 65 )

Stigende orden
Side
pr. side

Hvornår skal du bruge en rundbørste?

En rundbørste er ikke på samme måde som en klassisk hårbørste designet til at rede håret, men er derimod et stylingredskab. Den bruges især i kombination med en føntørrer, når du vil skabe en voluminøs frisure med en smuk, blank finish. Du kan bruge den til at bukke hårets spidser indad eller udad, ligesom du kan skabe smukke bølger i både kortere og længere hår. Du bruger rundbørsten ved at trække den gennem håret, mens du lader føntørrerens næb følge med. På den måde kan du styre hårets position, mens det tørrer, og dermed også forme det.

Rundbørster bruges altså i vådt eller fugtigt hår sammen med en føntørrer, og du tørrer og styler dermed håret på samme tid. Med forskellige teknikker kan du skabe både glatte frisurer og store, fyldige krøller eller bølger i håret. En rundbørste er et elsket stylingredskab både i frisørsaloner og i private hjem, fordi den er alsidig, let at arbejde med og giver fantastiske resultater.

Hvilken størrelse rundbørste skal du vælge?

Hvilken størrelse du skal vælge på din rundbørste afhænger af flere ting, bl.a. længden og tykkelsen på håret, der skal styles. Når du skal style langt og kraftigt hår, har du brug for en stor rundbørste for at kunne klare opgaven på den bedste og mest effektive måde. Omvendt kræver kort eller fint hår kun en mindre børste.

Det spiller også ind på valget af rundbørste, hvilket resultat du ønsker af din styling. Er målet at skabe store, bløde bølger eller fald, er det en stor rundbørste, du skal have fat i. Skal du bruge rundbørsten til at glatte håret med, er det ligeledes lettest med en af de lidt større rundbørster. Tættere bølger kræver en mindre børste, ligesom små børster er gode til at skabe volumen i korthårsfrisurer.

Find en rundbørste med smarte egenskaber

En rundbørste er ikke bare en rundbørste. De uundværlige stylingbørster bliver for det første fremstillet i forskellige materialer, både når det gælder skaftet, børstehovedet og selve børstehårene, og så fås de i adskillige forskellige størrelser. Derudover har nogle af dem også helt særlige egenskaber, der gør dem velegnede til bestemte formål og hårtyper. Herunder kan du læse om nogle af dem.

Keramiske rundbørster forbedrer resultaterne og forkorter tørretiden

Keramiske rundbørster hører til blandt de mest populære, og det er selve børstehovedet, der har en keramisk belægning. Det medfører flere fordele. For det første er belægningen god til at holde på og fordele varmen fra føntørreren, hvilket betyder, at tørringen og stylingen tager kortere tid. For det andet kan den keramiske belægning være med til at modvirke statisk elektricitet i håret.

En rundbørste med vildsvinehår er ekstra skånsom mod håret

Når du støder på rundbørster med naturhår, er der ofte tale om vildsvinehår. Disse børster er ekstra bløde og skånsomme både mod håret og hovedbunden og derfor egnede til personer med sart eller irriteret hovedbund. Derudover er naturhårene gode mod kruset hår.

Rundbørster med kuglespidser er blidere mod hovedbunden

En anden type skånsom rundbørste er dem, der har kuglespidser. I stedet for børstehår har de ofte nylonstifter, og for enden af dem sidder altså en lille kugle. Det betyder, at børsten føles mere behagelig mod hovedbunden. Derudover er de egnede til kraftigt hår, fordi de fordeler håret mere effektivt på børsten.