Hårfjerning

Vink farvel til uønsket hår med vores brede udvalg af hårfjerningsmidler med voks. Voksning er en fantastisk måde at opnå en smuk og glat hud, som holder længe. Med hårfjerningsprodukter af voks i høj kvalitet kan du nemt fjerne hårene ved roden uden besvær og glæde dig over silkebløde resultater. Prøv selv voks til hårfjerning og få et selvsikkerhedsboost.

Se vores udvalg af hårfjerning med voks her.

Antal ( 1-20 / 80 )

Stigende orden
Side
pr. side

Fordelene ved at bruge voks til hårfjerning

Voks er en effektiv og populær hårfjerningsmetode for kvinder såvel som mænd til at fjerne uønsket hår på kroppen og i ansigtet. Når du skal bruge voks til hårfjerning, skal du påføre den på det ønskede område, hvorefter voksen vil klæbe sig til hårene. For at fjerne voksen påfører du en strip, trækker den af i en hurtig bevægelse, og så følger hårene med.

En af de største fordele ved at bruge voks til hårfjerning er, at du får resultater, som holder i lang tid sammenlignet med en almindelig barbering. Da hårene bliver trukket ud ved rødderne, får du en glattere hud, og derudover minimerer du risikoen for røde knopper og indgroede hår.

Når du skal fjerne hår med voks, får du en alsidig løsning, som kan bruges på flere områder på kroppen. Kvinder vil som regel bruge det til at opnå glatte og bløde ben, armhuler samt til at trimme bikiniområdet og øjenbrynene. Det giver mulighed for at bære nederdele, kjoler, badedragte og bikinier med selvsikkerhed, uden bekymring om stubbe eller irriteret hud på grund af hårfjerning med en skraber. Voks kan også bruges af mænd for at opnå et velplejet look. Mange mænd anvender voks til hårfjerning på brystkassen, ryggen, armene og ved øjenbrynene.

Sådan bruger du voks til at fjerne hår

Inden du går i gang med at vokse, er det altid vigtigt at området er rent. Hvis du fx skal vokse dine ben og bikinilinjen, kan du med fordel bruge en mild bodyscrub. Den hjælper dig med at fjerne døde hudceller og gør din hud klar til at blive vokset. Holder du området rent og tørt, vil voksen også klæbe sig bedre til hårene, så du ikke behøver vokse det samme område flere gange og irritere huden.

Hvis du bruger en varm voks, skal du huske at varme den op. Læs instruktionerne og følg dem nøje, da der som regel vil stå, hvilken temperatur voksen skal ramme, inden du må  bruge den. Pas på, at voksen ikke bliver for varm, da du ellers kan brænde dig. Hvis du bruger hårfjerningsstrips med voks, behøver du blot varme dem op i hænderne, inden de påføres.

Bruger du varm voks, bør du teste voksen på benet først for at sikre dig, at den ikke er for varm. Brug gerne et spartel eller en roll-on-varmer til at sprede voksen i et tyndt, jævnt lag i samme retning som hårene. Smør gerne små områder ad gangen for en mere behagelig hårfjerning. Så snart du har smurt voksen på, skal strippen på. Husk at der skal være et lille stykke tilbage for at kunne få et godt hold på din strip. Stræk huden godt ud og træk hurtigt imod hårene for at fjerne hårene. Fortsæt indtil du er tilfreds med resultatet.

Hvilken hårfjerningsmetode skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige metoder til at fjerne uønsket hår, men det kan være svært at finde ud af, hvilken passer bedst til dine behov. Derfor har vi lavet en oversigt over de forskellige hårfjerningsmetoder her.

  • Barbering er en af de mest udbredte måder at fjerne hår på. Det er hurtigt og nemt at gøre derhjemme og kræver ikke meget udstyr. De fleste vælger at barbere som del af deres bad, og med en skraber kan du barbere det meste af kroppen uden besvær. Eftersom barberbladet blot skærer håret over ved hudoverfladen, vil det hurtigt vokse ud igen. Mange vil også opleve irritation ved barbering og udgroning.
  • Voks fjerner hårene ved rødderne, så det vokser langsommere ud end ved barbering. Hvis du vokser, får du silkeblød og glat hud, hvor det kan vare flere uger før håret er groet ud igen. Vokser du regelmæssigt, vil du også opleve, at hårene vil være færre og finere over tid. Selvom du undgår irritation og ubehag ved udgroning, er voksning ikke for alle. Mange synes, det er smertefuldt at bruge voks til at fjerne hår, og i sådanne tilfælde må der tyes til andre hårfjerningsmetoder.
  • Sugaring-voks minder meget om voks, men består af naturlige ingredienser som sukker, citronjuice og vand. Det er en meget mild hårfjerningsmetode og klæber kun til hårene og ikke huden under, som reducerer irritation, rødme og allergiske reaktioner. Hvis du bruger sugaring-voks, kan det dog tage lang tid at lære den rigtige anvendelsesmetode. Mange nybegyndere synes, at det er svært at påføre sammenlignet med almindeligt voks.
  • Hårfjerningscreme er endnu en hårfjerningsmetode, som kan nemt og sikkert udføres derhjemme. Du skal blot smøre cremen på det ønskede område, vente den anbefalede tid og derefter tørre det af for at fjerne håret. Fordi hårfjerningscremer fjerner hårene uden at trække, er det en perfekt løsning til dig, der har en lav smertetærskel. Som regel vil der gå et par dage, inden hårene vokser ud igen, og du skal være opmærksom på, at metoden kan forårsage rødme og irritation, da cremen indeholder kemiske ingredienser.
  • En epilator fjerner håret ved rødderne på samme måde som med voksning. Den er meget nem at pakke sammen efter brug og kan tages med, når du er på ferie. De kan bruges til ben, arme, armhuler, bikinilinjer og nogle kan endda bruges til hårfjerning i ansigtet. Fordi en epilator trækker flere hår ud samtidig, er der dog mange som synes, det er en ubehagelig hårfjerningsmetode. Derudover kræver det også tid at lære at bruge en epilator for en succesfuld og hurtig hårfjerning.
  • Laserbehandling er en af de dyrere hårfjerningsmetoder, men til gengæld får du et langvarigt resultat. Over tid vil laseren reducere hårvækst, så hårene bliver mindre og tyndere, og så kan den bruges af alle uanset hudtype og -tone. Hvis du vælger at få laserbehandling, vil du bruge mindre tid på hårfjerning på sigt. Det er dog vigtigt at nævne, at hvis du har brugt en laser, kan huden blive mere følsom overfor direkte sollys.