Rageknive

Barberknive kan give dig helt tætte og glatte barberinger, når først du har den rette teknik og det rigtige håndelag. Den klassiske ragekniv kaldes også en straight razor og er den mest krævende at mestre. En safety razor har udskifteligt barberblad og giver også gode resultater ved barbering.

Antal ( 1-20 / 53 )

Stigende orden
Side
pr. side

Hvad kendetegner en klassisk barberkniv eller ragekniv?

En ragekniv er den klassiske type barberkniv, som du folder ud, når du skal bruge den. Den har et fast blad, som du skal sørge for løbende at slibe og vedligeholde for at blive ved med at få gode resultater. Hvis kniven begynder at blive sløv, kan du få følelsen af, at den “niver”, fordi den rykker i skæghårene i stedet for at skære dem over med et rent snit.

 

Når du bruger en ragekniv, skal du først påføre barberskum eller barbersæbe på dit skæg. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger en safety razor – forskellen er, at du på en safety razor kan udskifte barberbladet, når det begynder at blive sløvt. Derudover er en safety razor en barberkniv udformet som en klassisk skraber, hvilket gør den lidt lettere at betjene, da den ikke kræver lige så meget teknik som en ragekniv.

 

At bruge en ragekniv kræver den rette teknik

En ragekniv er ikke et instrument, du mestrer, første gang du har det i hånden. Det er måske ikke den mest udbredte barberkniv i private hjem – men nogle sværger til den klassiske metode, der giver en fantastisk tæt og glat barbering, når det gøres rigtigt. At barbere sig med en ragekniv eller barberkniv kræver øvelse sammenlignet med eksempelvis barbermaskinen, men til gengæld får du også et tættere resultat.

 

Kort fortalt foregår en barbering med barberkniv sådan:

 

  • Sørg for, at din barberkniv er helt ren, før du går i gang.
  • Hvis dit skæg er langt, er det en god ide at trimme det, før du går i gang med barberkniven.
  • Rens ansigtet med lunkent vand for at blødgøre hårene og påfør gerne en preshave.
  • Lav barberskum og påfør i ansigtet.
  • Skift grebet på kniven undervejs i barberingen, så du får en tæt barbering over det hele.
  • Barber i skægstubbenes retning og undgå at presse kniven ind mod huden.
  • Skyl ansigtet med koldt vand og påfør aftershave.
  • Husk at rengøre din barberkniv for at passe godt på den, og så den er klar til brug næste gang.

 

Barberknive og rageknive i forskellige prisklasser

Er du professionel barber, er en god ragekniv i professionel kvalitet et must i din salon. Mange efterspørger i dag den autentiske oplevelse hos barberen, der bl.a. inkluderer en klassisk barberkniv, der bliver håndteret på den helt rigtige måde. Din teknik er naturligvis afgørende for at skabe gode resultater, men du kan hjælpe dig selv godt på vej ved også at vælge en barberkniv i god kvalitet og huske at passe godt på den. Vi har forsynet adskillige frisør- og barbersaloner med knive i høj kvalitet, og du kan uden tvivl også finde en, der passer ind hos dig.

 

Hos OS Frisørartikler tilbyder vi et bredt udvalg af barberknive i forskellige prisklasser for at imødekomme de mange forskellige behov, der er i markedet. Det betyder, at du kan finde alt fra den prisvenlige model til de dyreste, mest eksklusive rageknive i den bedste kvalitet. Vi har også barberknive med særligt fokus på design, hvis du søger en bestemt stil, der passer godt ind i din salon. Hvilken kniv du vælger, afhænger helt af dit budget og behov – du kan opnå gode resultater med alle barberknive i vores sortiment.