Skægpleje

Den rette skægpleje er alfa og omega for at gro et flot og velplejet skæg. Brug en god skægolie eller balm til hverdag og husk at vaske dit skæg med en særlig skægshampoo. Her finder du alle de skægprodukter, du skal bruge for at skabe en god skægplejerutine.

Antal ( 1-20 / 34 )

Stigende orden
Side
pr. side

Hvilke skægprodukter har du brug for?

Skægpleje er vigtigt af flere årsager. For det første forhindrer du kløe og irritation ved at passe godt på dit skæg og i særdeleshed huden under det. For det andet bliver dit skæg langt nemmere at arbejde med, både når du selv skal trimme det, og når du vælger at få hjælp af en barber. Sidst, men ikke mindst, er den rette skægpleje afgørende for at opnå et skæg, der ser flot og sundt ud.

 

Disse produkter er gode at have med i din rutine:

 

  • En skægolie, der plejer huden under dit skæg.
  • En lidt tykkere skægbalsam, der giver næring til hårene.
  • En skægshampoo til at vaske skægget i.

 

Skægpleje – sådan kan den gode rutine se ud

Et sundt og flot skæg kræver en indsats, når det gælder pleje – for at opnå de allerbedste resultater, skal du så at sige have fingrene i skægget hver dag. En god og overskuelig rutine til pleje af dit skæg kunne se sådan ud:

 

  • Din skægpleje kan med fordel tage udgangspunkt i en god skægolie, som du påfører om morgenen og renser af igen om aftenen, inden du går i seng. Olien giver fugt og er rigtig god for huden under skægget, der ellers godt kan blive rød og irriteret.
  • Døjer du med tørt skæg og måske også skægskæl, kan du supplere med en skægbalsam.
  • Dit skæg skal også vaskes 1-2 gange om ugen, og hertil har du brug for en skægshampoo – du kan ikke bruge den samme shampoo, som du bruger til håret, og almindelig kropssæbe kan heller ikke anbefales. Sørg for at bruge lunkent vand, da for høje temperaturer på vandet kan udtørre og irritere huden. Efter vask kan du duppe skægget med et håndklæde – vær lidt forsigtig, så du ikke slider unødigt på hårene og spalter spidserne.

 

Som du kan se, kan pleje af dit skæg klares med en relativt enkel rutine. Det vigtigste er at få fat i nogle skægprodukter af god kvalitet og at få opbygget en god vane, hvor du hver dag tager dig godt af skægget.