Barberstole

En barberstol er et absolut must i professionelle frisør- og barbersaloner, da denne spiller en central del af dine kunders oplevelse. Hos OS Frisørartikler finder du derfor et eksklusivt udvalg af barberstole, som både er praktiske for frisøren, behagelige for kunden og passer perfekt ind i enhver salon uanset øvrigt interiør.

12 Antal

Stigende orden
pr. side

Derfor bør du investere i en barberstol

En barberstol er en helt afgørende faktor for både kundens oplevelse og din arbejdseffektivitet. Da komfort har meget at sige for den oplevelse, kunden får, er der stort fokus på barberstole, der tilbyder ergonomisk støtte og som har en behagelig polstring. Dette er essentielt for, at dine kunder kan slappe af og nyde deres behandling, især hvis de skal sidde der i længere tid ad gangen. For dig som frisør sikrer en barberstol, at du opretholder en korrekt arbejdsstilling, og at du kan arbejde i lang tid uden at belaste kroppen fysisk. Den vil nemlig typisk have mulighed for at du kan justere højden og lignende, som gør det muligt for dig at indstille barberstolen efter lige netop dine behov.

Sidst, men ikke mindst, kan dine barberstole også være et centralt element i det æstetiske udtryk på din salon. Da disse fylder meget, er det vigtigt at vælge nogle stole, der sætter tonen for salonens indretningsstil og atmosfære, som også bidrager positivt til kundens helhedsoplevelse.

Hvilken slags barberstol skal jeg vælge?

Når du skal vælge en barberstol, er det vigtigt at lave nogle overvejelser inden dit køb. Er det første gang, at du skal købe en, eller har du lyst til at skifte de gamle barberstole ud? Uanset baggrunden har vi her samlet nogle punkter, du bør tage med i betragtning inden valg af barberstol:

  • Komfort og ergonomi: De fleste frisører vælger barberstolen ud fra komfort, hvilket også er det vigtigste både for dig og dine kunder. Prioriter gerne en stol med tyk polstring, støtte til hoved og arme samt justerbart ryglæn og højde.
  • Stil: Hvis det æstetiske udtryk står højt på din liste, kan du altid gøre dig tanker om du ønsker fx en klassisk eller mere moderne stil, eller om du er til en retro-barberstol. Ved at vælge en barberstol, der går hånd i hånd med indretningen, skaber du et harmonisk udtryk.
  • Holdbarhed: Når du alligevel skal købe en barberstol, kan det hurtigt betale sig at vælge en, der kan holde til dagligt slid. Invester derfor altid i en barberstol i kvalitetsmaterialer.

Vedligeholdelse af barberstole

Når du endelig har fået fingrene i en barberstol, handler det om at sørge for, at den forbliver i god stand – og dette kræver vedligeholdelse. For at gøre det så nemt for dig som muligt, har vi derfor nedenfor samlet en guide til, hvordan du bedst vedligeholder din barberstol.

Regelmæssig rengøring

I stedet for at vente indtil barberstolen trænger til en ordentlig omgang, anbefaler vi i stedet, at du sørger for en regelmæssig rengøring. Til dagligt er en enkel overfladerengøring oplagt for at fjerne hår, støv og produktrester. Trænger stolen til lidt sæbe, behøver du ikke andet end en blød klud og en mild sæbeopløsning til at rengøre polstringen. Husk, at kluden ikke må være våd nok til at sæbevandet gennemvæder polstringen. For metal- og plastdele kan du bruge en desinficerende spray, der er skånsom mod overfladen.

Kontrol af mekaniske dele

For at være sikker på at alle delene på barberstolen virker, som de skal, er det en god idé at tjekke for løse bolte og skruer og stramme disse efter behov cirka en gang om måneden. Mens du er i gang, anbefaler vi også, at du tester justeringsmekanismerne for at sikre, at de bevæger sig jævnt. Anvend gerne smøremiddel på bevægelige dele, hvis de hakker i bevægelsen.

Opbevaring

Hvis stolen skal opbevares i længere tid, kan det anbefales at placere den i et tørt og rent rum, hvor du dækker stolen med et åndbart cover. Dermed kan du være sikker på, at din barberstol bliver beskyttet mod støv og direkte sollys, som kan beskadige polstringens farve og materiale.